Vegansk och ekologisk tandkräm

Jag får ibland frågor på vilken tandkräm vi använder och varför. Tandkräm kan både vara testad på djur och innehålla ingredienser med animaliskt ursprung. Det är svaret på varför. De ingredienser du ska se upp med om du inte tycker att det är så fräscht att ha animaliska rester i munnen är:

  • Gelatin, förtjockningsmedel som utvinns från slaktade djurs ben och hud.
  • Benmjöl, kalcium från djurben.
  • Albumen, bindemedel från främst äggvita och mjölk.
  • Allantoin, urinsyra från djur.
  • Amylase, saliv främst från grisar.

Urtekram säljer ekologisk och vegansk tandkräm i olika varianter som Mint & Green Tea, Tea tree, Aloe Vera, Eucalyptus, Mint och barntandkräm med Tuttifrutti-smak. Jag brukar köpa Mint med fluor. Det är svaret på vilken. Det du får tänka på är att de här tandkrämerna inte innehåller den vanliga skummande ingrediens natriumlaurylsulfat. När du vant dig kan jag lova att det är rätt skönt att slippa ha munnen full av skum.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s