Vecka 13

Det finns drygt sju miljarder levande människor och Population Reference Bureau i USA har räknat ut att det hittills har levt över etthundrasju miljarder människor på jorden. Om den siffran stämmer, lever i dag ungefär sex komma fem procent av alla människor som någonsin funnits. Världens befolkning må explosionsartat bli allt större, men de människor som lever i dag utgör ändå bara en väldigt liten andel av den samlade mänskligheten.

Jag brukar tänka på det här ibland för att lyfta perspektivet från mitt eget liv. När jag tenderar att ta saker på för stort allvar. När oväsentliga saker, som inte betyder någonting i det långa loppet, blivit viktiga i hjärnan. Om tvåhundra år kommer inte särskilt mycket av det jag gjorde under min tid här att spela någon roll. Helt ärligt. Jag är en pytteliten myra på jordklotet. Jag drar mina strån till stacken. Precis som du gör. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s