Saker jag testat det senaste

Den här pizzan var den godaste pizza jag ätit på länge. Faktiskt. Inget halvmesyr som någon pizzabagare på landet, i brist på ordentliga ingredienser, slängt ihop utan verkligen genomtänkt. Pizzorna funkar fint att äta om man är vegan eftersom de är 100% växtbaserade. Det är Oumph som gör dem och de säljs i frysdisken på City gross, på närmare 100 stycken Coop och på vissa Ica-butiker. Oväntat god för att vara fryspizza. Vill bara passa på att berätta att i småstäder i Sverige är det vanligt att veganer får pizza serverad enligt vanliga, vegetariska menyn fast att bagaren bara hoppat över osten. Väldigt torrt och sjukt äckligt.

Har inte haft örhängen på väldigt många år men tänkte att det kunde vara kul. Och det var det. Hålen hade inte växt igen.

Har beställt Urtekrams nya serie Morning Haze från apotea.se. Hela serien ska var lite ”lyxigare” än deras vanlig produkter och är certifierad enligt Ecocert Cosmos och vegansk. Luktar gott och funkar bra.

Jag har testat St: Agnes på Teatergatan i Göteborg. Ett café där större delen av utbudet är veganskt. Så enormt trevligt att kunna ta en semla, en kanelbulle, en prinsess-tårtbit, cheesecake och annat gott fastän en är vegan. De serverar även grillade mackor och linssoppor. Kaffet var gott och självklart gick det utmärkt att få växtbaserad mjölk i. Saftglaset var dock smutsigt så minus på det. Över lag charmigt ställe med jordnära gäster.

Testade Magnum Almond/Mandel Vegan Glass för ett tag sedan. Så jäkla god! Är väldigt glad att glassfrysarna i affärerna börjar fyllas av växtbaserad glass. Såg att även Oatly kommit med två nya sorter. Please, låt kossorna, våra medsystrar, vara! Och om du inte redan gör det, L Ä S P Å!!!

Familjen behövde komplettera några legobyggen och vi testade att beställa legobitar på https://shop.lego.com/en-SE/Pick-a-Brick. 4-5 dagars leveranstid har nu blivit 14 dagar. Vi börjar lacka. Jag fick svar på mitt mail i går där jag frågade hur det går med leveransen. Jo då, paketet är skickat och vi kan förvänta oss att mottaga det inom ytterligare 21 arbetsdagar. Tjugoen! Tjugohundranitton! Här går det undan vill jag lova.

Jag är just nu på dag 13 av 30 dagar sockerfritt. Det är en enorm utmaning för mig. Är aldrig utan socker i vanliga fall. Är omåttligt imponerad av mig själv och det är faktiskt lättare än vad jag trodde. När suget slår till tar jag hjärnan till meditations-läge och rider ut stormen ganska lätt. Så stolt! Det här är mitt fjärde försök.

Tyckte att 30 dagar meditation challege som jag körde nyligen var så himla välgörande för mig så jag har startat upp 30 nya dagar. Se inlägg här: meditation-30-day-challenge

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s