Leaving Neverland

En fyra timmar lång dokumentär i två delar som jag tycker att alla ska se.

https://www.svtplay.se/leaving-neverland

När Michael Jackson första gången anklagades för sexuella övergrepp mot unga pojkar var det många som tvivlade på att The King of Pop kunde ha utfört sådana handlingar. Nu berättar två pojkar om åratal av sexuellt tvång under sin tid med superstjärnan. James Safechuck och Wade Robson var 10 och 7 år gamla när de blev Michel Jacksons särskilda vänner och bjöds in till den sagovärld där han levde när han stod på toppen av sin karriär. Pojkarnas familjer var ovetande om den manipulation och de övergrepp han utsatte dem för. Genom ingående intervjuer med de nu vuxna männen och deras familjer tecknar Leaving Neverland en bild av långvarigt utnyttjande, svek och motstridiga känslor, känslor som ledde till att James och Wade trots många år av förnekelse till slut valde att berätta sanningen. En film av Dan Reed.

Jag citerar Jimmy Håkansson på Nöjesguiden: ”Att Michael Jackson blev bestulen på sin barndom och därför försökte återskapa den som vuxen är den mest uttjatade förklaringen till popstjärnans märkliga beteende. För en eventuell pedofil är det ett utmärkt alibi, på samma sätt som hans stjärnstatus var ett kamouflage och nöjesfältet Neverland den perfekta groomingmiljön.”

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s