5 resmål jag är sugen på

Jag reser väldigt lite just nu på grund av att jag håller på med ett stort projekt som jag ska berätta om fram över. I stället för att resa drömmer jag om ställen jag vill åka till. Som de här fem destinationerna till exempel.

Kapstaden. Tänker mig att jag ska vandra upp på Taffelberget och se Kapstaden från ovan. Jag gissar att utsikten här är magisk. Ser också fram emot att ta en shuttlebuss till de vita stränderna och jogga på den sju kilometer långa strandpromenaden. Självklart ska jag också shoppa på marknader och dansa på klubb.

Den första torsdagen varje månad under sommarhalvåret arrangeras gatuevenemanget First Thursdays. Gallerier och butiker i centrala stan håller öppet till långt in på kvällen. Krogar och barer sväller ut på gatorna och i varje korsning öppnar tillfälliga serveringar. Det sägs vara folkfest och en fantastisk stämning och det vill jag gärna inte missa.

Bilder från Apollo och Ving.


Tokyo. Måste få se neonljusen, pulsen och myllret i Shibuya och Shinjuku. Jag vill äta nudelsoppa till frukost och promenera tills fötterna värker. När jag är överväldigad av alla intryck tänker jag slinka in i en park eller i ett buddhistiskt tempel för att hitta tillbaks till stillheten. Eller så renar jag kropp och sinne på en Onsen, ett japanskt badhus.

Det är inte helt otippat att jag tar en dagstur till det heliga berget Fuji och spanar in den japanska landsbygden på vägen.

Bilder från pixabay.com

Curaçao. Ser fram emot att åka längs pärlbandet av små vita och välskötta stränder. Jag kommer ha väldigt många böcker med mig. Hela dagar ska jag ligga på stränder och sola, bada, läsa, somna och snorkla. Jag ska köpa frukt- och grönsaksjuicer varje dag. När jag är så utvilad att det börjar krypa i kroppen ska jag gå en vandringsled i ett naturreservat och kolla in aloe, akacia och kaktusar.

Bilder från Ving.


Zanzibar. På den här paradisön i Indiska oceanen ska jag ligga på den vita korallsanden och höra vågorna rulla in. Jag ska förundras över den vackra naturen med tropisk grönska och kokospalmer. I Zanzibar Town ska jag förvilla mig i virrvarret av gränder, basarer och solblekta stenhus och köpa starka kryddor och sjalar i vågade färgkombinationer.

Bilder från Ving.

Moskva. Blir inte klok på den här staden. Måste åka dit. Korruption, konsumtion, kreativitet, karriär och kostnader i en kontrastrik mix. Sida vid sida av de nyrika ryssarna tigger gamla gummor pengar för att pensionen inte räcker till. Jag ska ge dem av min reskassa. Till lunch vill jag gärna äta borsjtj, rödbetssoppan som jag hört om i mängder av år nu. Jag vill gå över Röda torget och känna historien flåsa mig i nacken, köpa någon pryl på kitschmarknaden Izmajlovi som ska vara Moskvas största utomhusmarknad. Är mycket spänd på tunnelbannestaitonerna. Vill se heroiska konstverk i mosaik, avbildade babushkas, guldbestrött vitt porslin längs väggarna och kristallkronorna i taken. Får väl ta och testa en pirog från ett stånd på gatan också innan jag åker hem.

Bild från pixabay.com

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s