Ät och spring, Scott Jurek

Har läst ut den här boken. Ät och spring av Scott Jurek. Det är en självbiografisk bok där han skriver om hård träning och fullt fokus för att utveckla sin viljestyrka. För Scott Jureks främsta budskap är att löpning inte handlar om medfödd talang utan om just viljestyrka. Han var själv varken snabbare eller mer uthållig än andra ungar som barn och han led dessutom av högt blodtryck. Han skriver om att maten och träningen är viktig för att bli bland de bästa löparna, men att det är tanken som gör dig till en vinnare.

Scott Jurek visar att det går att övervinna nästan allt. Extrem trötthet, fysiks och själslig smärta samt att träna upp uthålligheten med hjälp av rätt tankar. Hans filosofi när det gäller mat handlar i korthet om hur man med rätt kost kan bygga upp sig – inifrån och ut. Läsaren får följa hans väg från rött kött och skräpmat, via vegetarisk kosthållning, till att slutligen äta strikt vegansk kost.

Han är en av världens främsta ultramaratonlöpare med hundratals lopp i ryggen och ett flertal guldmedaljer i vinst. I boken varvar han praktiska löp- och träningsråd, hisnande berättelser om uthållighet, vetenskapliga fakta och själsligt sökande med recept från växtriket med kryddor och influenser från hela världen. Scott Jurek är känd för sin miljömedvetna livsstil och hans bok är en hyllning till vegankost. Det går uppenbarligen utmärkt att kombinera vegankost med fysiks prestation på extremt hög nivå. Om det var någon som tvivlade.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s