Vecka 10

Det läcker vatten från frysen när jag vaknar. Ironiskt tänker jag att det ju var precis vad jag hade tid med. Det virvlar en lång ramsa med svordomar inuti och jag känner dagens arbetsuppgifter flåsa mig i nacken. Jag blir tvungen att dra ut kontakten och frosta av. Maten från förra veckans storhandling tinar och rinner. Jag trodde inte att frysar från tvåtusentalet behövde frostas av. AntiFrost-funktion: NoFrost/Automatisk avfrostning. Jo tjena. Jag tänker på där extra tusenlapparna som vi la på en frys med automatisk avfrostning varje gång vattnet börjar rinna ut på köksgolvet. 

På eftermiddagen har vi middag på valfritt från fryslådorna. Barnen tar ärtor, majs, sliskiga bär, kakor, hembakta muffins, glass och vitt bröd. Jag tänker att det gör dem gott. Att få se att de mest nyttiga rutinerna går att rucka på. Att något som vid första anblicken är jobbigt kan få trevliga konsekvenser. Fryslådan som jag ställt på altanen värms i marssolen. Just idag slår värmen årsrekord. 

Det var många år sedan jag brusade upp och blev vansinnig på sådana här saker. Det kan fortfarande blixtra till inuti men sedan tar jag snabbt ett djupt andetag och tänker större. Jag har lärt mig att livet som vuxen i västvärlden inkluderar bilar som går sönder, varmvattenberedare som går sönder, dammsugare som går sönder. Avlopp som täpps igen, torktumlare som inte tumlar runt, lampor som behöver bytas. Att bli förbannad varje gång gör mig bara matt. Ilska tar så mycket energi och jag behöver energin till annat. En lärare jag hade för femton år sedan lärde mig att det är bättre att ta saker med ro. Det tog några år för mig att lära mig det. Jag har under åren hört hans basröst många gånger i huvudet. Men nu är jag en fena på att ta det lugnt när saker händer. För saker händer.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s