Vecka 9

I drömlaboratorier i USA har man grundligt undersökt frigörelsefenomen, alltså förmågan att frigöra sig från sin kropp. Fenomenet har visat sig vara en av de djupaste upplevelserna i människolivet. Den förändrar ofta människans tro och hela hennes världsbild. Undersökningarna har försvårats av det faktum att det är mycket få som när som helst kan frigöra sig från sin kropp. Fenomenet betraktas som otroligt av många människor som ännu inte prövat det. Men den som en gång frigjort sig från sin fysiska kropp betraktar den här erfarenhet som något enastående och oförglömligt. Undersökningar har visat att var tredje människa åtminstone en gång i livet upplever frigörelse från kroppen. Barn är särskilt bra på det. Då upplevelsen ter sig som obegriplig, vågar de flesta inte tala om mystiken kring fenomenet. Men den människa som erfarit det tror inte längre på odödlighet. Hon vet att hon kommer att leva även efter döden.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s