Vecka 8

Hon tänker för sig själv att tiden inte räcker till. Att det finns så mycket hon vill hinna med att hon har fått andan i halsen. Under fyra veckors tid nu har hon varit otrevlig. En typ av ragata som har fräst och morrat. Huvudet har snurrat av alla åtaganden. Minsta lilla har fått temperaturen i ansiktet att stiga och hjärnan att slå ifrån. Det har blivit ett rum av ständigt pågående sorl under skalpen men inga tankar har blivit färdigtänkta. Det är aldrig tyst. Bruset har legat som ett två decimeter tjockt snötäcke och fördunklat skarpsinnet och förmågan att lösa problem.

Att-göra-listan som hon fått tips om att skriva är alldeles för lång. Det som skulle vara ett sätt att skapa struktur och ordning blev istället ytterligare ett stressmoment. Bocka av. Stryka. En punktlista som är oändlig. Det kliar i håret. Hon tänker att hon borde ta en dusch. Borde hinna med ett träningspass innan. Andas in. Och ut. Parera den där jävla stressen. Återvinna den där eftersträvansvärda balansen som är på modet att hitta. Det där lugnet som ska skimra runt en. Också det blir en stress. Att hitta dit. Att vara så jävla harmonisk och perfekt.

Den svarta udden drar tjocka streck över punkt efter punkt när hon rör pennan får vänster till höger. Om och om igen. Luckan till braskaminen knarrar lite när hon öppnar den och slänger in pappret. Släpper punkterna som inte längre finns. Om livet skulle ställas på sin spets, hur viktig och akut är egentligen den där listan då? Är punkterna verkligen så betydelsefulla att det är värt att må dåligt över att de inte är gjorda? Lågorna slickar glasrutan och sväljer lappen på nolltid. Hon lägger den tjocka filten på golvet, släpar fram golvlampan, tar fram fem soffkuddar, en bok och en stor kopp te. Sjunker ner. Hon ser på när lågorna äter vedkubbar medan hon släpper taget. Släpper det greppet som människor ändå inte borde hålla. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s