30 Day Meditation Challenge

Jag vill få till mer regelbunden meditation i min vardag. Som det ser ut idag mediterar jag i samband med yogaträningen två dagar i veckan men jag vill gärna få in en kort stund varje dag. Därför har jag bestämt mig för att köra 30 Day Meditation Challenge med den här härliga tjejen, Faith Hunter, https://www.youtube.com/watch?v=_axz86tYOzM&index=2&list=PLcjgXQkHWH44d-sh-5JWjtWPCVpX5X-Si

Det finns många anledningar till varför människor väljer att meditera. Vissa vill ha ett större lugn, mindre stress i sina liv och vara mer i kontakt med sig själva. Andra vill få tillgång till energi och koncentration som de behöver för arbete, studier eller idrottsutövande. En del upplever att någonting saknas i livet och söker svar på frågor om livet, döden och meningen med allt. 

Meditation kan utövas av vem som helst och man behöver inte vara buddhist för att dra nytta av teknikerna som buddhismen erbjuder. Buddha betonade vikten av att ta ansvar för våra sinnestillstånd, med alla tillhörande tankar och känslor, och meditation är en av de mest direkta metoderna för att göra det. I grunden handlar meditation om att bli mer medveten och närvarande i sin nuvarande upplevelse.

Genom meditation studerar du det mänskliga sinnet, utvecklar de positiva sinnestillstånden och ser både dina goda och mindre goda vanemönster. Därigenom kan du nå ökad självkännedom. Med ökad självkännedom kan du gradvis bli bättre på att uppmuntra sinnestillstånd som leder till ökat välmående och släppa de som skapar obehag och lidande. 

Kör en challenge du också. 

En reaktion till “30 Day Meditation Challenge

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s