Vecka 5

Jag fick frågan för ett tag sedan om vad jag skulle göra om jag hade tjugo miljoner på banken. Mitt mål är att kunna svara att jag skulle göra exakt samma som jag gör idag. Det är att lyckas för mig. Det är framgång. De flesta människor får ungefär trettiotusen dagar i det här livet och tid är inte en förnybar resurs. Tiden går.

Jag har många drömmar. De håller mig levande och aktiv. Jag kämpar för att nå framåt. Nå det jag vill ha. Och det går alltid till slut. För mig är det vinnande konceptet att inte ge upp, ha tålamod och att hitta nya vägar framåt när jag möter motstånd. Genom åren har jag träffat många äldre, bittra och ångerfulla människor och jag bestämde mig tidigt för att inte bli en av dem. Det verkar urtråkigt. Sitta och gnälla och vara missnöjd. Se andra ha och vara avundsjuk. Ibland översköljs jag också av känslor av hopplöshet och uppgivenhet men jag låter dem inte få fäste, låter dem inte bli jag. Det händer att jag vrålar i bilen, att jag springer på landsvägar tills det bankar väldigt snabbt i bröstet, att jag ligger i timmar och stirrar i taket och känner mig maktlös. Men sedan, efteråt, reser jag mig upp och tar nya tag. En period satt jag och väntade på det där samtalet, det där avgörande mötet, den där slumpen. Men det var innan jag lärde mig att ingenting sker slumpartat. Ingen blir serverad sina mål på ett silverfat. 

Om inte du själv gör något åt dina drömmar kommer de aldrig att uppfyllas. Gör en affärsplan för företaget du vill starta, bara gör det. Ring den där personen, ladda ner den där utbildningskatalogen, anmäl dig till den där kursen för att få kunskapen du behöver. Gör en plan för din dröm och för hur du ska nå den. Låt inte andra människors tankar och rädslor styra ditt liv. Ta makten över ditt liv, dedikera dig till det du tror på. Arbeta mycket men var samtidigt noga med att få tid till vila och återhämtning. Utan dig själv intakt finns ju ingenting kvar. Titta dina rädslor i ögonen, ta kommandot och kör. Lita på dig själv och din talang. Att vara motiverad är en ren urkraft. Barn skrattar uppåt trehundra gånger om dagen. Vuxna skrattar bara arton gånger. Den som följer sina drömmar kommer att skratta och le oftare av den enkla anledningen att de gör mer av vad de gillar att göra. Alla är bra på något.

Follow my blog with Bloglovin

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s