Vecka 4

Du säger att du inte längre kan sova utan tabletter och jag sitter tyst och tänker att det är sorgligt. Att kroppens basala funktioner satts så mycket ur system att du inte längre kan somna. Tjugofyratimmars-samhället som gör att du kan vara uppkopplad dygnet runt ger dig ingen vila. Globaliseringen suddar ut dag och natt så att du kan arbeta mot länder i en annan tidszon hela tiden. Tekniken ger dig möjlighet att vara tillgänglig när som helst. 

Ditt företags framgång har blivit en symbol för din egen status. Viktigare för dig än din egen hälsa. Du garvar och säger att alla tar dem, ursäktar dig med att vara modern och i tiden. Jag tänker att det inte finns någonting som är coolt med att behöva ta tabletter för att kunna sova. Det är inget bevis på framgång. Det är snarare ett bevis på att du inte pallar trycket. 

Och vem gör det? Vem orkar arbeta jour och vara perfekt dygnet runt? Jag säger att du borde sänka kraven, sluta vara så duktig hela tiden, sluta tro att ditt värde ligger i hur väl du presterar. Jag säger att du borde ta tag i orsakerna till dina besvär, börja bearbeta det som ligger i botten. Din blick är långt borta och jag hör dina ytliga andetag i tystnaden som ligger kvar när jag slutat prata. 

Under de senaste 30 åren har sömnproblemen fördubblats. Var tionde svensk har idag sömnproblem. Långvarig stress är oftast den bakomliggande orsaken. Vid stress ställer hela nervsystemet in sig på vakenhet, och du får svårt att varva ner och somna. Inte en enda sömnmedicin, laglig eller olaglig, ger dig naturlig sömn.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s