Vecka 3

Ljusterapirummet är inrett i bländande vitt. Precis allt från golv till tak är vilsamt vitt. Totalt tio bäddar står i två rader längs väggarna. Rummet är behagligt varmt och det livgivande ljuset ska ladda mig med ny energi. Jag lägger mig ner, trär hörlurarna över öronen, blundar och lyssnar till den vägledda meditationen. Andningen är rytmisk och lugn. Jag stannar i en halvtimma innan jag långsamt reser mig och går ut i den dovt upplysta korridoren på jakt efter nästa upplevelse.

I mörkerrummet ligger alla knäpptysta och jag får skrattanfall när jag lägger mig på den 33-gradiga vattenbädden. Jag tittar på stjärnbelysningen i taket och försöker kväva skrattet som sköljer över. Sängen skvalpar högt och min kropp gungar lätt i rummet. Min syster ligger några bäddar bort och jag vet att hon hör mina kvävda frustningar. Här ska vi lämna omvärlden för en stund och slappna av i den dämpade belysningen. Under varje bädd finns saltstenar som avger hälsosamma mineraler och rengör luften. Gästerna är tysta och seriösa i sin desperata längtan efter inre frid. Här ska bleka vinterkroppar få vila, här ska ingen störa. Jag försöker andas långsamt, försöker pressa undan skrattet som bubblar, tänker tio gånger att jag måste skärpa mig, att jag faktiskt inte är tretton år längre. Ändå pressar lyckan skrattet ur bröstet och jag måste resa mig snabbt och snubbla ut ur rummet. Kluckande andhämtning och rosenröda kinder som så många gånger genom åren när det är hon och jag. När en egentligen ska uppföra sig.

Stillhet och harmoni är ledstjärnan för gästernas vistelse. De har kommit för lugn, tysthet och avslappning. Själen har fått sin fristad. Ljuslågorna fladdrar lätt när människorna rör sig långsamt längs vindlande korridorer. Min stilrena yukata är slarvigt knuten när jag öppnar dörren till bastuavdelningen. Jag kväver ytterligare skratt som vill ut. Tränger det tillbaka in. Badtunnans vatten är isande kallt när jag snabbt doppar hela kroppen innan jag försvinner in i ångan som doftar starkt av eukalyptus. Hon kommer in lite senare och så börjar det om. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s