Vecka 2

Vardag igen och väckarklockan piper med ett obarmhärtigt ljud klockan 06.45. Mörkret utanför fönstret är djupt. Det går inte att se någonting i trädgården. Min säng är mitt ide. Varm och trygg. Det är flera månader kvar till Tiburtiusdagen men jag måste upp. 

Brandvarnaren börjar tjuta när brödrosten tinar frukostmackorna. Hjärnans morgontrötthet försvinner med det plötsligt höga ljudet och den kalla luften som isar in genom fönstren. Korsdraget rensar bort den brända lukten. Jag hinner slänga in en maskin med tvätt innan vi måste gå. Jag gör det samtidigt som jag borstar tänderna. Det är så mörkt i början av januari att det känns som att gå ut mitt i natten när vi, en timma efter att vi gått upp, tagit på oss vinterkläder och reflexvästar och börjat traska i riktning mot civilisationen. 

Människan härstammar från den tropiska delen av Afrika. Jag undrar om det verkligen var meningen att arten skulle vandra norrut. Längtan finns i mig hela tiden. Jag vill flyga högt över marken. En majoritet av världens alla fågelarter är flyttfåglar. Ju större skillnader ett områdes klimat har mellan olika årstider, desto större är andelen flyttande fåglar i området. 

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s