Sapiens

Har läst ut den här fantastiska boken. Sapiens : en kort historik över mänskligheten av historikern och professorn Yuval Noah Harari. Stundtals något tungläst och kräver koncentration då det är väldigt mycket fakta men sista tredjedelen är lika magisk som den första.

Det är en storslagen berättelse om människans ursprung, nutid och framtid. Författaren skriver från Homo sapiens första steg på jorden, då vi var ett däggdjur bland alla andra, till idag när vi står som världens härskare med makt att både skapa och utplåna liv. För cirka 70 000 år sedan var jorden befolkad av minst sex olika mänskliga arter. Idag har bara en art överlevt – Homo sapiens.

Drygt 400 sidor mycket intressant läsning om det förflutna och om planetens framtid.

Kommentera

Logga in med någon av dessa metoder för att publicera din kommentar:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s